7 безплатни инструмента за създаване на дигитално съдържание

Създаване на съдържание. Освен ако не сте графичен дизайнер, то може да бъде една фраза, която се казва със страх. Но все по-голям брой търговци, изпълнителни директори и представители за обслужване на клиенти, са изправени пред създаването на съдържание за онлайн и офлайн канали. Какъв размер трябва да бъдат, какъв формат? От къде мога да получа снимки , как мога да ги слагам  върху екрана, кога съм готов?Създаване на съдържание за дигитални  екрани е също толкова лесно, колкото и създаването на информация за сайт  или за социалните медии. Вижте как да го направите със седемте безплатни  инструмента по-долу.

1. Canva – създаване на презентации.

Най-добър за: брошури, презентации и оферти

Canva е инструмент позволяващ бързото създаване на дигитално съдържание. Разполага с огромен ресурс от изображения, илюстрации, вектори и фондови фотографии, който са налични постоянно. Може също така да качите свои собствени графически материали, който отговарят на вашата марка. С кликване върху елемент (снимка, илюстрация, текст, графика) получавате серия опции за промяна на цветове, шрифтове, размери и други инструменти.

www.canva.com

2. PicMonkey – редактиране на изображения

Най-добър за: снимки, колажи, социални медии.

PicMonkey е популярна онлайн платформа за редактиране на снимки. Широко използвана е от блогъри, маркетинг специалисти и всеки който иска да създаде бързи, добре изглеждащи изображения. Фото докосване – позволява манипулации върху снимката, форми, силуети, промяна на експозицията, манипулация на цветове и други. PicMonkey позволява също така и създаването на колажи.

www.picmonkey.com

3. Font libraries

Най-добър за: дигитални постери, табла за менюто и реклами.

Това е перфектно приложение за редактиране на текст. Промяна на шрифта, големината и ширината, цвета и много други опции. Може да се използват комбинация от шрифтове, стилизиране и много разнообразни инструменти .

Ето някои от сайтове, които може да използвате за вашите проекти:

www.canva.com/font-combinations

www.fontsquirrel.com

www.jeffreyschreiber.nl

4. Hubspot’s free Infographic templates

Най-добър за: статистика, доклади и презентации.

Инфографиките са чудесен начин за показване на информация, който може да бъде много забавен. В Hubspot може да бъдат използвани 15 безплатни инфографски шаблона. Те са със красив дизайн и има добър избор на цветни схеми. Файловете могат да се изтеглят за PowerPoint и InDesign.

www.hubspot.com

5. Онлайн библиотеки за снимки и видеа.

Най-добър за: Реклами, снимки и видео

За да получите съдържание бързо, може да бъде полезно да имате в наличност графични и видео сайтове, от които можете бързо да събирате съдържание. Ползата е, че можете да си набави висококачествени изображения, които работят добре в рамките на формат на екрана и които са с професионално качество. Ето едни от най-добрите онлайн библиотеки:

deathtothestockphoto.com

stocksnap.io

www.motionelements.com/free/stock-footage

6. Placeit – Създаване на рекламни екрани

Най-добър за:  създаване на рекламни екрани за демонстрации и продуктови снимки.

Placeit е чудесен инструмент, ако искате да поставите своя собствен бранд или продукт върху изображение на дигитален екран. Placeit разполага с над 2500 шаблона на дигитални екрани, предлага голям избор от най-различни изображения. В сайта също така има възможност да се запише и видео на което може да се позиционира продукта.

www.placeit.net

7. Design Seeds – за избор на цветови гами.

Най-добър за:  създаване на концепции, цветови гами, табла.

Изборът на подходящи цветове за Дигитален екран, може да бъде труден. Понякога се прилагат различни правила за създаване на рекламата.  За това може да бъде трудно да се избере цветова гама, която да е свежа и да хваща окото, а не да бъде крещяща. Design Seeds е сайт който предлага стотици варианти на цветови гами, които работят добре заедно.

www.design-seeds.com

Така че, ето видяхте ги. Седем чудесни и лесни за използване инструменти, които превръщат търговците в дизайнери и стандартното съдържание в чудесно дигитално съдържание.

Most Recent Projects
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search